top of page

Can't grow no crops in this urban jungle

takken, ijzerdraad, was, jutte, acrylverf en kaarsvet.
variabele afmetingen
2022
Na een lange wandeling in de stad Antwerpen kiest kunstenares Veroniek Van Samang een rustig en magisch plein voor het project 'Burgerbegroting'. Het plein draagt de naam ‘De grote koraalberg’ en spreekt haar dadelijk tot de verbeelding. Te midden van dit afgebakende vierkant bevinden zich prachtige bomen met een lange arm. Aan deze takken bevestigt Van Samang grote, kleurrijke trossen met wassen beelden in de vorm van koralen.
De sculpturen zijn vervaardigd uit jutte in was gedrenkt en beschilderd met shellak en acrylverf. De jutte kan op die manier geboetseerd worden van binnen naar buiten. De takkenstructuren zijn op hun beurt beschilderd met acrylverf en kaarsvet.
Deze fantasierijke, ritmische en kleurrijke vormenwereld laat je verlangen naar tropische oorden en zoete vruchten. Het idee paradijs is een thema dat bij Van Samang regelmatig de kop opsteekt. Haar werken zijn vaak een stil en vredevol artistiek activistisch statement tegen de huidige economische en politieke structuren die niet gebaseerd zijn op het welbevinden van mens en natuur.
Thema’s als vergankelijkheid en kwetsbaarheid, cyclussen en ritmische herhaling, chaos en orde, kleur als rebellie tegen een betonnen omgeving vormen de leidraad van haar kunstenpraktijk. Eenvoud kan zeer complex zijn.
Status:
beschikbaar
<< Terug
bottom of page